Kinesiologie

Je lichaam is een energiesysteem en is zo gemaakt dat het zichzelf kan genezen. Als je bijvoorbeeld griep krijgt, wordt je over het algemeen ‘vanzelf’ weer beter en een wondje verandert na verloop van tijd weer in gezond weefsel. Dat heeft de natuur mooi geregeld. Als de stress in je energie systeem te groot wordt ontstaan er blokkades en stagneert de energie waardoor klachten ontstaan. Kinesiologie is een methode waarbij je lichaam door onbewuste spierspanning aangeeft waar en waardoor energieën stagneren en hoe deze blokkades gecorrigeerd kunnen worden zodat het lichaam weer in staat is zichzelf te herstellen. Met kinesiologie wordt het onbewuste bewust gemaakt, net als bij PMA coaching.

Binnen de kinesiologie wordt stress onderverdeeld in drie groepen:

  • Structurele/fysieke stress: lichamelijke klachten, spanning of pijn in spieren, verkeerde lichaamshouding, darmproblemen etc.
  • Chemische stress/voeding: verkeerde of niet geschikte voeding, allergieën ect.
  • Emotionele/mentale stress: spanning, angst, verdriet, boosheid, slaapproblemen, problemen met relaties, problemen op het werk etc.

De methode kinesiologie werd in de jaren ’60 ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart. Hij bundelde onderzoek, kennis en ervaring uit fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, accupunctuur, voedingsleer en psychologie.

Contact Opnemen

Ik heb geen live chat, maar je kunt me wel een mailtje sturen.