Over mij

In mijn praktijk kan ik eigenlijk iederéén wel helpen. De afgelopen jaren heb ik veel mensen geholpen met verschillende stressklachten. Maar de cliënten waar ik tegenwoordig mee werk, dat zijn de vrouwen die bij me komen omdat ze structureel moe zijn en die van de huisarts te horen hebben gekregen “we hebben niets kunnen vinden”.

Die continue moeheid heb ik jaren geleden zelf ook gekend. Elke ochtend was mijn batterij al leeg als ik achter de kinderwagen liep en mijn oudste dochter naar de kleuterschool bracht. Het voelde alsof mijn lichaam zichzelf leeg trok. Als ik wakker werd was ik moe, als ik naar bed ging was ik moe. En het maakte niet uit hoeveel ik sliep, ik bleef moe. Dat altijd maar moe zijn voelde enorm beperkend omdat alle energie ging zitten in mezelf staande houden met de dagelijkse dingen die moesten gebeuren en ik kon daardoor niet meer echt genieten van alle leuke dingen die er wél waren. De blije en enthousiaste stuiterbal die ik vroeger was en die overal JA op zei, was in geen velden of wegen meer te bekennen. 

Sandra

Ik heb van alles geprobeerd om me beter te voelen en bleef op internet zoeken wat er met me aan de hand kon zijn. Op een gegeven moment kreeg ik ‘bij toeval’ een kaartje van een kinesioloog en PMA coach in mijn handen gedrukt. Ik had hier nog nooit van gehoord. Zou dit me dan wél helpen? En ja, dat was de ommekeer waar ik zo lang naar op zoek was. Ik kreeg helder waarom ik me jaren zo verrot had gevoeld en geleidelijk aan kreeg ik mijn energie (en mezelf!) weer terug. Het heeft me zo geïntrigeerd dat ik zelf de opleiding kinesiologie en PMA coaching ben gaan doen. En omdat ik weer de oude, enthousiaste ik was die alles leuk vond, heb ik me ook orthomoleculair geschoold omdat dit zoveel kan betekenen voor mensen met stress- en vermoeidheidsklachten.

Door mijn eigen ervaring weet ik hoe beperkend vermoeidheid is en wat de impact is op hoe je je voelt, hoe je als moeder er voor je kinderen kunt zijn, of je met plezier naar je werk gaat en hoe blij je bent met je relatie en je sociale leven. En als ik dan zie hoeveel vrouwen maar aanmodderen en zichzelf door de dag slepen omdat ‘er medisch niets gevonden wordt’, dan vind ik dat verschrikkelijk. Want het is niet nodig. Het kan anders en ik kan je daarbij helpen.

Wat je over mij moet weten

Coaching is voor mij naast praten ook luisteren naar je lichaam. Je lijf geeft allerlei signalen af om je te helpen. Maar als je die signalen niet herkent of negeert, dan krijg je méér klachten. Totdat jij deze klachten begrijpt en en er wat mee gaat doen. Als kinesioloog kan ik de signalen van je lichaam vertalen naar voor jou begrijpbare en toepasbare informatie zodat je bepaalde dingen kunt veranderen waardoor je je beter en energieker gaat voelen.

De voeding die je eet, bepaalt hoe je je voelt. Soms denk je dat je gezond eet, maar blijkt bepaalde voeding toch niet helemaal de juiste voeding voor jóu te zijn waardoor je je slecht voelt. Ik weet veel over voeding en geef adviezen over welke voeding je kunt nemen om van bepaalde klachten af te komen en welke voeding je beter even niet kunt nemen omdat het je lijf veel energie kost om het te verwerken (en waardoor jij je zo moe voelt).

Ik ben iemand die zoekt naar oplossingen en naar hoe iets beter of anders kan. Mensen die (willen) blijven hangen in hun gedoe en niet echt willen veranderen, daar kan ik niet zoveel mee. 

Veel vrouwen die langer moe zijn houden zichzelf voor de gek. Ze toveren vaak een grote glimlach op hun gezicht en houden zich groot als ze de deur uitgaan. Ik vind het eeuwig zonde als de jaren van moeder zijn van een jong gezin aan je voorbijtrekken zonder dat je er echt deel van bent en je er niet van kunt genieten. 

Vermoeidheid is op te lossen
Niet door jarenlange therapiesessies waarbij je alleen maar praat en jezelf nieuw gedrag aanleert. Je hoofd en het denken zijn een overgewaardeerde ‘oplossing’ terwijl er zoveel antwoorden liggen opgeslagen in je lichaam. The body keeps the score: je lijf weet precies wanneer het mis is gegaan, wat de stoorzender is waardoor je je zo moe voelt en wat je nodig hebt om weer uit de negatieve spiraal van vermoeidheid te komen. Het is een gemiste kans om niet naar deze signalen te luisteren.   

Als je me zou kennen zou je weten dat ik...

elke ochtend op mijn Garmin-horloge mijn slaapanalyse en body battery check. Vooral te laat naar bed gaan is funest voor mijn slaap en energie;

van maaltijdboxen houdt. Echt een uitkomst die boxen! Ik werd er vroeger namelijk zo simpel van om elke keer weer te bedenken wat we moesten eten. Zelf eet ik geen gluten en lactose omdat ik daar klachten van krijg (en moe van word!). Door bepaalde ingrediënten uit de maaltijdbox te vervangen, zorg ik én goed voor mezelf én maak ik het mezelf gemakkelijk;

tien boeken tegelijk en lees, waarvan ik er de helft nooit uitlees. Als ik in de bieb (of boekenwinkel) ben, word ik echt heel blij. Daarom heb ik er een handje van om te veel boeken te lenen bij de bieb en er dus veel niet uit te lezen;

altijd aan het papier ruik als ik een boek of tijdschrift koop, heerlijk vind ik de geur van papier;

regelmatig blij op mijn yogamatje sta. Yoga with Adriene is mijn favoriet. Ik volg de leuke, korte lessen die op haar maandelijkse calender staan;

een beelddenker ben. Als iemand een grap maakt, zie ik dat voor me en kan ik er een week later nog om lachen;

open minded ben en dat ik vrij weinig gek vind.

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik jou van je vermoeidheid af kan helpen? Plan dan een gratis energie-herstelsessie. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Contact Opnemen

Ik heb geen live chat, maar je kunt me wel een mailtje sturen.