Over mij

Ik was altijd al goed in mezelf wegcijferen en mijn emoties wegdrukken, maar ik spande echt de kroon toen ik net was bevallen van mijn jongste dochter, een thuisbevalling waarbij ik bijna het loodje legde. Twee weken nadat ik door de brandweer uit huis was getakeld en met de ambulance was afgevoerd naar het ziekenhuis, stond ik weer met Maxi-Cosi, kleuter en kat bij de dierenarts, mijn ‘normale’ programma af te draaien. Ik pakte het gewone leven weer op alsof er niets was gebeurd, volledig negerend dat ik rust nodig had en tijd voor mezelf. Sterker nog; ik wist niet eens wat ik nodig had. Ik stond op de automatische piloot en bleef maar doorgaan en doen alsof ik alles op de rit had. Drie weken later wilde mijn man met vrienden een weekje zeilen in Italië en ik zei ‘natuurlijk schat, prima’… Maar het was niet prima, het ging niet goed, ik trok het niet meer. Ik stond trillend op mijn benen en de angst groeide met de minuut om in elkaar te storten. Ik kon mijn het-gaat-goed-masker niet langer ophouden, mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was geweest ook al had ik heel erg mijn best gedaan om het vol te houden. Op een gegeven moment stortte ik in.

Via via kwam ik bij een kinesioloog terecht en na een paar sessies kreeg ik al meer energie toen zowel mijn hoofd als mijn lichaam aandacht kregen. Ik sliep beter, ontdekte wat ík nodig had, wat ík wilde, dat ik een keuze had, wat mijn grenzen waren en dat ik het niet alleen hoefde te doen. Ik had een lichaam dat haarfijn aangaf wat er aan de hand was en waar ik op vastliep. Jarenlang was ik een soort wandelend hoofd geweest dat mijn lijf negeerde. Gelukkig ben ik weer in contact met mijn gevoel en mijn lichaam waardoor ik veel sneller weet/voel waar ik goed aan doe. En eindelijk ben ik mijn eigen hart gaan volgen in plaats dat van een ander en leef ik mijn leven.

Wat je over mij moet weten

Ik wijk af van geijkte paden. Coaching is voor mij naast praten ook luisteren naar je lichaam. Kinesiologie en energetische geneeskunde hebben mijn interesse en dat weet ik bijzonder goed te verenigen in mijn coaching sessies. Ik verbind lichaam, hoofd en hart en zorg voor energie zowel fysiek, mentaal als energetisch.

Ik zoek lichtheid, perspectief en oplossingen, ook in vervelende situaties. Hoe donker het in sommige fases van mijn leven ook is geweest, ik zocht altijd naar het lichtpuntje in de duisternis, naar een oplossing, naar hoe het anders/beter kon. Mensen die (willen) blijven hangen in ellende daar kan ik niet zoveel mee.

Ik haal naar boven waar mensen op vastlopen. Omdat ik weet hoe ellendig het voelt als die deksel op die put blijft liggen (en het daaronder maar blijft stinken en pruttelen). En zo’n leven gun ik iemand niet.

Veel vrouwen houden zichzelf voor de gek en zeggen dat het allemaal goed gaat, terwijl het helemaal niet goed met ze gaat. Vrouwen die een grote glimlach op hun gezicht toveren als ze de deur uit gaan, maar zich vlak voor vertrek nog afvragen of ze de afspraak toch niet moeten afzeggen omdat ze totaal uitgeput zijn. Als je geen energie meer hebt, dan loop je ergens op vast. En als je slecht slaapt, dan is dat een teken dat je letterlijk ergens van wakker ligt. Of als je je vaak verdrietig, angstig of geïrriteerd voelt, ook dat is een signaal dat je ergens op blokkeert. Je hoofd is een overgewaardeerde raadbron, luister meer naar je lichaam. En vraag vooral hulp als het niet goed met je gaat.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik...

me meerdere keren aan dezelfde steen stoot;

elke ochtend blij op mijn yogamatje sta;

veel begin maar weinig afmaak. Ik lees 10 boeken tegelijk en lees minimaal de helft niet uit;

altijd aan het papier ruik als ik een tijdschrift koop, heerlijk vind ik de geur van papier;

een chaotische keukenprinses ben die van maaltijdboxen houdt;

continue op zoek ben naar structuur, maar dat ik het haat om dingen op een bepaalde manier te moeten doen;

elke ochtend op mijn Fitbit mijn slaapanalyse check;

een beelddenker ben. Als iemand een grap maakt, zie ik dat voor me en kan ik er een week later nog om lachen;

open minded ben en dat ik vrij weinig gek vind.

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om meer ruimte voor jezelf in te nemen? Plan dan een gratis kennismakingsafspraak via de button hieronder. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Contact Opnemen

Ik heb geen live chat, maar je kunt me wel een mailtje sturen.